lørdag 2. juli 2022

01.07: Vi forlater California kysten og kjører mot Arizona ørkenen.....

 I dag hadde vi turens lengste kjøretur. 

Fra San Diego til Sedona, Arizona er det  ca 750 km. Etter Google map sine beregninger skulle det ta nokså nøyaktig 7 timer uten stopp.

Det tok oss  9,5  timer med stopp.

Vi sto tidlig opp og spiste en enkel frokost på hotellet før vi la i veg. Nøyaktig klokken 06.50 svingte vi ut på vegen. 

Heldigvis har vi to sjåfører som deler på å kjøre. Når man skal kjøre så langt og i høy hastighet krever det at man er konsentrert og skjerpet og da er det godt å være to som deler på jobben. Både temperatur og natur varierte mye gjennom dagen. Da vi forlot grønne og frodige San Diego var det litt tåke og rundt 20 grader. Ganske fort kom vi til Yuma-ørkenen hvor temperaturen steg raskt. Det varmeste vi hadde i dag var 42 grader!!! 

 På forhånd hadde vi funnet en «roadside attraction» som så ut til å være litt morsom. Etter 2,5 time kom vi  til Yuma Territorial Prison State Park. Siden vi allerede hadde besøkt Alcatraz kunne det jo være morsomt å besøke et fengsel i Ville Vesten også…Yuma Territorial Prison var et fengsel som var i bruk fra 1876 til 1909. Det så ut nøyaktig slik som fengsel ser ut i cowboy- og westernfilmer! Men vi skjønte godt at det måtte stenge for forholdene var særdeles kummerlige. Og noen av historiene om fanger som hadde sonet der var ganske makabre….





Et par timer seinere etter kom vi til Phoenix. Dette er Arizonas `hovedstad` og helt sikkert mye å se. Men vi var egentlig litt leie da vi kjørte forbi Phoenix og hadde bare lyst til å komme frem til Sedona. Vi valgte derfor å ikke stoppe der. Men  etter å ha kjørt timesvis gjennom ørken begynte naturen å bli ganske spennende etter Phoenix. Massevis av Saguaro kaktuser! 





Et godt råd vi har fått når det gjelder roadtrips er å aldri gå under halv tank for du vil ikke risikere å stå med tom tank midt i ørkenen….. så vi fylte opp i god tid før det var tomt. Samtidig hadde vi lest at bensinen er billigere i Arizona enn i California så vi forsikret oss om at vi var godt inne i Arizona før vi fylte. 


En god time etter at vi hadde kjørt forbi Phoenix svingte vi inn på "The Red Rock scenic byway". Det må være en de vakreste vegene vi har kjørt. Naturen ligner ikke på noe vi har i Norge . I stedet for den norske gråsteinen vi ser overalt hjemme er fjellene her røde....og kalles naturlig nok Red Rocks. Litt overraskende så kom det en voldsom regnbyge da vi kjørte inn mot Sedona slik at bildene ikke ble så gode som de kunne ha blitt. Men bildene gir iallefall et inntrykk av hvor vakker og spesiell naturen er. For folk som er glade i å gå tur er dette et eldorado med godt tilrettelagde stier og parkeringsplasser overalt. Men Sedona er kjent for flere ting; bl.a. New Age; astrologi; astronomi ; kunst mm. Altså noe for enhver smak. Og fordelen med at det regnet var at temperaturen sank betraktelig. Så fra 42 grader i formiddag i Yuma ørkenen til 22 grader her i Sedona….





I Sedona skal vi være 2 netter og har sjekket inn på et nydelig bed and breakfast som heter A Sunset Chateau. Og her har vi tilgang til vaskemaskin!!!! Etter over en uke på ferie trengs det å vaskes klær!!!!

Oppsummert etter dagen i dag kan vi melde at det er vanskelig å beregne hvor lang tid en kjørestrekning vil ta. Man skal fylle bensin; gå på toalettet; strekke på beina; og spise. Og så er det trafikken…Mellom Phoenix og Sedona var det forferdelig lang kø og vi lurte på hva i all verden det kom av. Etter en stund kom vi forbi årsaken; nemlig en bil som sto i brann. Så moralen er å alltid beregne mye mer tid enn det du tror du bil bruke og mye mer tid enn det Google map sier…..



3 kommentarer:

  1. Veldig flott blogg du skriver, artig å følge dere på tur. Har selv vært på de samme stedene men det er fordelt over flere turer. Det er så mye flott å se at det er umulig å få med seg på en tur, men dere har vært veldig flinke til å plukke ut hittil. Venter på fortsettelsen. God tur videre.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk!! Kjekt at noen gidder å lese😊

      Slett
  2. Ikke vær redd for at det ikke er morsomt å lese bloggen din‼️👌 Jeg storkoser meg med fortellingene dine både der jeg har vært og ikke vært!!! Gleder meg til fortsettelsen😊👍

    SvarSlett

Oppsummering ;Highs and Lows……

 For en reise dette har vært!!! Vi har besøkt storbyene San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og San Diego.  Las Vegas San Diego Los Angeles...