søndag 10. juli 2022

09.07: Gjennom Death Valley

 Da var det farvel til Las Vegas!!

Vegen i dag gikk gjennom Death Valley, et av verdens varmeste steder. På veg ut av Las Vegas gjorde vi en sving innom `the Las Vegas sign´. Her var det lang kø for å få tatt bilde av seg selv ved skiltet men vi lurte oss opp på siden og knipset et par bilder . Til og med et brudepar sto her og ventet på å bli fotografert foran skiltet…..


Det er ca 2  timer fra las Vegas til Death Valley nasjonalpark. Det aller viktigste: husk vann og solkrem og full tank på bilen….Her er det varmt og solen er sterk! Og lange avstander. Seinest i juni i år fant de en mann som hadde omkommet da han forlot bilen sin etter å ha gått tom for bensin….

Death Valley er også brukt i mange filmer; bl.a er mange scener fra Star Wars spilt inn her.

Området heter angivelig Death Valley fordi  svært mange av gullgraverne og deres familier som passerte igjennom området under gullrushet på 1800-tallet opplevde et varmt helvete. Mange kom heller ikke levende igjennom. Her er det lite vegetasjon og mil etter mil med øde landskap. Den varmeste temperaturen som noensinne er målt på jordkloden er målt her. I 1913 ble temperaturen målt til 56,7 grader!!!!!  I dag fikk vi oppleve en temperatur på 48 grader😵‍💫🥵. Og det er herved bevist!!!


Det fristet ikke akkurat å gå så veldig mye ut av bilen men vi stoppet allikevel på de mest kjente stedene. Vi svingte av vegen og opp til et punkt som heter Dante`s view. Herfra hadde vi en fantastisk utsikt over store deler av dalen. Dante`s view ligger på  ca 1.600 moh og her oppe var det «kun» 37 varmegrader…

Zabriske Point var et nytt spennende utkikkspunkt . Her blåste det en del og igjen var det som å få en varmeovn på full styrke rett i ansiktet. De var rett og slett ubehagelig å puste og det føltes nesten som om det brant på huden. Men utsikten var fin.

Ved  Furnace Creek Visitor Center stoppet vi kort for å kjøpe litt lunch og gå på toalettet. Og her var det altså 48 grader. Og et par hotell! hvem i all verden vil bo på hotell et sted med 48 grader??? Det var også en liten utstilling her med informasjon om Death Valley nasjonalpark. 



Vi kjørte også ned til Badwater Basin som ligger 85 meter UNDER havoverflaten. Her er det et surrealistisk månelandskap som består av det som ser ut som et inntørket hav av salt. 



Etter at vi kom ut av Death Valley startet vi så vidt på kjøreturen langs Sierra Nevada fjellene men vi skal kjøre mye lenger langs denne fjellkjeden i morgen. Vi befinner oss nå i en liten koselig by som heter Lone Pine. Ikke så mye å rapportere om herfra men et helt greit sted å stoppe midtveis mellom Las Vegas og Yosemite. Vi bor på et motel som ser ut slik modellene ser ut på film….og byen ser ut slik amerikanske småbyer ser ut på film…

Også dette landskapet har vært mye brukt i filmer. Bl.a i Marvels Iron Man. Her er Tony Stark i Sierra Nevada:




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Oppsummering ;Highs and Lows……

 For en reise dette har vært!!! Vi har besøkt storbyene San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og San Diego.  Las Vegas San Diego Los Angeles...