tirsdag 12. juli 2022

11.07: Ned fra høyfjellet til Napa Valley

 Vi våknet igjen tidlig i dag. Per og jeg rakk å gå en tur bort til en foss som heter Lower Yosemite Falls. Ca 5 km tur-retur fra hotellet. Turen opp til Upper Yosemite Falls skal være vakker men det hadde vi ikke tid til. Fossen var flott men ettersom vi er i juli var det ikke så imponerende som den helt sikkert kan være om våren. Hele Yosemite Falls har et fall på 739 m mens Lower Yosemite Falls som vi besøkte har et fall på 98 m. Det var en nydelig tur på morgenen før det ble altfor varmt. Røyken fra brannen var litt mindre påtrengende i dag.






Her er Lower Yosemite Falls på første bilde mens på siste bilde ser vi både Upper og Lower Yosemite Falls på litt avstand: 


 Jeg må si det var en artig opplevelse å overnatte på The Ahwahnee hotel . Tdiligere het hotellet The Majestic Yosemite hotel og man kan vel trygt si at det var ganske så majestetisk...

Som jeg nevnte i går var dette hotellet i likhet med et par andre gamle hotell inspirasjon for filmen The Shining som på norsk heter "Ondskapens hotell". Her er en scene fra heisen i filmen:   

Og her er en scene fra vårt besøk her i går:




..Stilig, eller hva!!!!

Overalt hvor vi gikk på hotellet syntes vi at vi så Jack Nicholson eller den lille gutten på trehjulsykkel eller de skumle tvillingene…Her er et par bilder…





Vi hadde en 4-5 timer lang kjøretur foran oss ned til  Napa Valley og vi kom oss avgårde i  11-tiden. 

Planen var opprinnelig å kjøre ut av Yosemite gjennom sør-porten og besøke området med Sequoia trær men ettersom den vegen var stengt på grunn av skogbrann tok vi en annen veg ut. Også fra vegen vi kjørte ut av Yosemite kunne vi se spor etter skogbranner. Vi vet ikke når det var brann her men tydelig at det har vært brann for noen år siden.



Vi hadde ikke noe hastverk med å komme frem ettersom all vinsmaking blir i morgen. Vi kjørte gjennom flere koselige småbyer og hadde en god stopp da vi kom til byen Napa hvor vi spiste på the Oxbow Market. Napa  er `hovedstaden` i vindistriktet Napa Valley. Vi hadde bestemt oss for ikke å bo i selve Napa by men hadde i stedet valgt en av de mindre byene i distriktet; nemlig St Helena. Fra Napa til St Helena er det ikke mer enn ca  30   Minutters kjøring. Grunnen til at vi valgte å bo her er at vi kan la bilen stå og spasere til de vingårdene hvor vi skal smake vin.

Av kjente filmer/TV-serier fra Napa Valley har vi selvsagt Falcon crest.....




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Oppsummering ;Highs and Lows……

 For en reise dette har vært!!! Vi har besøkt storbyene San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og San Diego.  Las Vegas San Diego Los Angeles...