torsdag 14. juli 2022

12.07: Vinsmaking i St.Helena, Napa Valley


Da vi planla denne turen var planen at i dag skulle være siste dag. Vi skulle reise hjem onsdag 13.juli. Men SAS ville det annerledes……Natt til tirsdag kom det SMS om at flyet vårt var kansellert. Jeg ble litt stresset og satte meg i telefonen fra morgenen av for å forsøke å få tak i SAS. Men det gikk ikke… I løpet av formiddagen kom det imidlertid en melding om at vi var booket om til et fly med Virgin Atlantic fra San Francisco via London seint om kvelden torsdag. Det vil si at vi kommer hjem fredag kveld i stedet for torsdag ettermiddag; og vi får et helt døgn ekstra her . Vi forventer selvsagt at SAS dekker giftene til dette. Så derfor fulgte vi vårt oppsatte program i dag.

Det som sto på programmet i dag var å smake på diverse viner…..og å spise på en bedre restaurant om kvelden.

Vi ville utnytte at vi var i Amerikas beste vindistrikt og hadde bestilt vinsmaking på to forskjellige vingårder; kl 11 og kl 15. Begge i gåavstand fra vår Bed and Breakfast. Til kvelden hadde vi bestilt bord på en litt finere restaurant i St Helena som en markering av det vi trodde skulle være turens aller siste kveld.

Før Corona var det visstnok slik at man bare kunne droppe innom en vingård og smake på vin. Men etter Corona er det nødvendig å bestille plass og de tar bare imot små grupper om gangen. På hver vinsmaking får man smake 4-5 forskjellige viner. De ordentlige vinkjennere svelger vel ikke det de smaker men det gjorde vi! Når vi hadde betalt så mye for å smake på vinen så skulle vi i hvert fall ikke spytte den ut! Så utpå dagen ble vi stadig mer fnisete og de forskjellige vinene smakte bare bedre og bedre😊.

Først hadde vi bestilt vinsmaking på Hall winery. Vi hadde bestilt en tur som både var omvisning rundt på vingården og smaking av 4 forskjellige viner.


Vi prøvde å se ut som om vi visste hva vi gjorde....vi luktet på vinen; snurret vinen rundt i glasset og nikket megetsigende til hverandre.....





Hall winery var stort og profesjonelt. Her var det store uteområder fylt med kunst og skulpturer; mange rom hvor grupper kunne smake på viner; selskapslokaler som kunne brukes til bryllup o.l. Veldig stilig alt sammen. Litt forsiktig press om å kjøpe men gjort på en ganske diskret måte. Vi endte opp med å kjøpe en flaske vi kunne dele. Prisen på den ene vinen vi smakte var på nesten kr 2000 per flaske så vi gikk ikke for den, men kjøpte en som var veldig god men ikke fullt så dyr. Her er noen flere bilder fra Hall winery og vinsmaking nr. 1:






Neste vinsmaking var bestilt til kl. 15 på Salvestrin winery. Det var kun 5 min å gå fra vår B and B og her var det 4 nye vinsorter som skulle smakes på. Dette var et helt annerledes winery. Dette var en familiedrevet vingård hvor flere generasjoner fra samme familie jobber i bedriften.Denne produsenten selger ikke verken til restauranter eller butikker men selger kun til besøkende og og de som bestiller direkte. Dette var en helt annen opplevelse enn den store vingården fra i formiddag. Vil ikke si at den ene opplevelsen var bedre enn den andre; kjekt  ha opplevd begge deler. Her er bilder fra vingård nr 2:







Etter siste vinsmaking hadde vi litt tid til avslapning på motellet vårt før vi spaserte bort til en restaurant der vi skulle innta turens aller siste middag. Vi hadde bestilt bord på Farmstead at Long Meadows Ranch. Dette var en restaurant der alt var produsert lokalt. Veldig god mat og hyggelig atmosfære. En flott dag i Napa Valley!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Oppsummering ;Highs and Lows……

 For en reise dette har vært!!! Vi har besøkt storbyene San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og San Diego.  Las Vegas San Diego Los Angeles...