søndag 17. juli 2022

14.07: En hjemreise med komplikasjoner…..

 Vi visste at det var en viss risiko for at SAS-pilotenes streik kom til å påvirke oss. Og ganske riktig; natt til tirsdag kom det som sagt tikkende inn melding om at flyet fra San Francisco (SFO)  til København var kansellert. Vi fikk fly fra SFO til London og fra London direkte til Stavanger. Hmmm…….litt suspekt….Når SAS-pilotene streiker er det vel lite sannsynlig at flyet fra London til Stavanger går??? Men vi tok det vi fikk…. Men som forventet : 14.07 om morgenen tikket det inn melding om at flyet fra London til Stavanger var avlyst. Og beskjed om at SAS jobber med saken….

OK; så flyet til London skulle gå kl 22.40 om kvelden fra SFO og vi måtte sjekke ut fra vår B and B i St.Helena kl. 11. Så hva skulle vi finne på i mellomtiden? De som husker tilbake fra vår første dag i San Francisco husker kanskje at vi så Golde Gate-broen dekket av tåke. Kanskje vi skulle gi Golden Gate en ny sjanse til å vise seg fra en bedre side? Vi bestemte oss for å kjøre den vegen og stoppe i den lille byen Sausalito like ved broen. Som sagt så gjort.Vi sjekket ut og satte oss i bilen.

Etter 1,5 time kom vi ti Sausalito. Herfra kunne vi se San Francisco skyline…..Litt tåke dessverre men vi klarte iallefall å se over. Vi vandret litt rundt i Sausalito og spiste lunch her. 


Så tok vi bilen og kjørte opp mot samme utkikkspunkt som vi besøkte for 3 uker siden opp mot Battery Spencer. Var det tåke??? Svaret var…nei! Ingen tåke!! Riktignok bittelitt disig men vi så broen helt klart! Her gjaldt det å ta bilder før ettermiddagståken kom sigende…….





Etter å ha knipset i veg var det like greit å kjøre mot flyplassen. Vi måtte fylle bensin for siste gang før vi leverte leiebilen og så var det å komme seg til innsjekk hos Virgin Atlantic. Fortsatt ikke et pip fra SAS så vi hadde ikke noe annet valg enn kun å sjekke inn frem til London. Virgin Atlantic var et hyggelig bekjentskap. Gode seter og god mat. Litt variabel søvn men vi klarte alle å sove iallefall noen timer.





Så snart vi var fremme i London slo vi på mobilene for å se hvilket fly SAS hadde booket oss inn på. Nedslående beskjed: de hadde ikke funnet noe fly til oss: vi måtte klare oss selv….Panikken var stor..Det var fredag kveld og ingen flere fly den dagen og heller ingen ledige plasser på noen fly lørdag…Men til slutt fant vi fire ledige plasser på Norwegian sitt kveldsfly søndag direkte til Stavanger. Tør ikke å skrive hva billettene kostet men SAS må refundere. Hvis de ikke går konkurs da……Samme med hotell. To netter på hotell i London koster litt, men vi forventer at SAS dekker dette også. Vi bestilte hotell og fikk endelig satt oss på Heathrow Express inn til London.  Litt mat og så var det leggetid. 

Noen av oss strever mer med jetlag enn andre.Noen sov 9 timer i strekk mens noen var våkne 4-5 timer i natt. Men når alt kom til alt har vi hatt en fin dag i London med tur i Hyde Park og kino på kvelden for å se filmen om Elvis. Alt tyder på at vi er hjemme seint søndag kveld; 3 døgn etter planen. Men vi klager absolutt ikke. Mange andre har ikke kommet seg avgårde på ferie i det hele tatt på grunn av streiken. 

Her noen bilder fra London i dag: 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Oppsummering ;Highs and Lows……

 For en reise dette har vært!!! Vi har besøkt storbyene San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og San Diego.  Las Vegas San Diego Los Angeles...