tirsdag 5. juli 2022

05.07: Antelope Canyon; Horseshoe Bend; Page, Arizona

Ny dag med store naturopplevelser.

Vi våknet og gikk ut på terrassen på hytta. Og dette er det vi så: 



Vi er sannelig heldige!

 Det er ca 2 timers kjøring fra Monument Valley til Page Arizona som var målet i dag. Vi hadde booket en tur for å se på Upper Antelope Canyon litt tidlig på formiddagen så vi måtte komme oss tidlig av gårde. 
Antelope Canyon er en såkalt slot canyon. Jeg vet ikke helt hvordan dette oversettes til norsk så derfor har jeg her klippet og limt fra engelsk:  "Antelope Canyon was formed by the erosion of Navajo Sandstone due to flash flooding and other sub-aerial processes. Rainwater, especially during monsoon season, runs into the extensive basin above the slot canyon sections, picking up speed and sand as it rushes into the narrow passageways. Over time the passageways eroded away, deepening the corridors and smoothing hard edges to form characteristic "flowing" shapes." 

Regner med at alle skjønte geologien her……😉
Dette området ligger også i Navajo nation og man kan kun besøke Antelope canyon ved å bestille en tur hos Navajoene. Midt på dagen når sola står høyest skinner sola inn gjennom åpningen og gir et fantastisk lys. Derfor hadde vi bestilt tur  allerede kl 11 for å få det beste lyset. Vi hadde ei ung jente som vår guide og hun kunne mye om Antelope canyon. Hun kunne også mye om fotografering og kamera på I-phone og viste oss hvordan vi skulle stille inn kameraene og hvordan få de beste bildene. Blir litt overload av bilder her men vi fikk så mange flotte bilder at det er umulig å velge ut noen få.
















Etter besøket i Antelope Canyon kjørte vi inn til Page, Arizona.

Colorado river begynner i Rocky Mountains i Colorado og renner gjennom flere stater før den renner ut nede i Mexico. Flere steder er elven demmet opp og regulert. Glen Canyon Dam ble konstruert på slutten av 1950-tallet og byen Page ble grunnlagt i forbindelse med bygging av dammen. Innsjøen kalles nå Lake Powell. Vannstanden i den oppdemmede innsjøen er veldig lav. Dette er vannreservoar for hundretusener av mennesker og det sies at vannstanden aldri har vært så lav som nå.

Elva svinger seg gjennom landskapet og en av `svingene´ kalles Horseshoe Bend. Vi parkerte ved en oppmerket parkeringsplass og gikk ca  20 minutter ned til et sted hvor man kunne se ned på Horseshoe Bend. I morgen skal vi på båttur der nede!! Horseshoe Bend er en av de turistattraksjonene som er blitt voldsomt populær etter at den ble kjent gjennom sosial medier…..Vi så mange som poserte  altfor nært kanten mens de tok selfier eller fikk andre til å ta bilde av seg. Det sies at turismen har forandret seg etter at vi fikk Instagram. Mange planlegger i dag ferien ut fra hvor de får de beste instagrambildene; ikke ut fra hvor de kan få de flotteste naturopplevelsene…..Og her i Arizona er det massevis av steder som er populære på Instagram. Vi holdt oss trygt bak gjerdet…



I ettermiddag har vi slappet av på hotellet. Planen var å bade i bassenget men det har faktisk vært pøsregn! Vi er inne i det de her kaller for Monsoon season der det plutselig kan komme en voldsom vind og voldsomt nedbør; gjerne i kombinasjon med lyn og torden. Det kom et par voldsomme ettermiddagsbyger før det ga seg. En del skyer ble igjen på himmelen og fra restauranten hvor vi spiste middag fikk vi være vitne til en strålende vakker solnedgang.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Oppsummering ;Highs and Lows……

 For en reise dette har vært!!! Vi har besøkt storbyene San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og San Diego.  Las Vegas San Diego Los Angeles...